Friday, July 11, 2014

#2 DIY Buku Yasin (Part 2)

sambungan...




Sepatutnya sambungan untuk part 2 ni buku yasin yang dah siap. Tapi dugaan Allah tiada siapa yang tahu bila Office Ku dipecah masuk. Dengan PC kesayangan ku sekali hilang! bertapa sedihnya time tu. sobs..sobss...




Tapi sebelum kejadian kita dah siap print mockup untuk mintak pengesahan dari Masjid (Ustaz Yang Bertanggungjawab) sama ada Yasin yang kita buat tu betol atau tak. Yela Bab-bab agama ni bila lagi-lagi nak print dalam kuantiti yang banyak eloklah dapat pengesahan kan. Kang tersalah Tajwid ke apa parahh pulak..








and ni la mockup yang sepatutnya dah boleh print secara banyak tu. Kebetulan print 3,4 buku sebab ada yang terprint double page. So yang Final dah betul tinggal nak mintak pengesahan sahaja tapi mybe ada hikmah disebaliknya semua fail artwork kita semua hilang sebab PC semua hilang..









Muka depan DIY Yasin saya. Kalau ingat lagi tema kita nak buat macam buku sekolah guna Craft Paper dan macam buku sekolah agama la konon.. Tu tajuk depan siap korang boleh tulis nama Hak milik siapa yang dapat.. ^,^




dan belakang dia kita ada tulis satu "quotes" dan ikhlas dari kita dan pasangan... Tapi kecil jela kalau besar-besar Riak pulak orang kata.. Tulis nama pon at least ada la kenangan untuk kita kan..









bahagian dalam dia pulak macam buku sekolah betol2 siap ada garis-garis lagi....










Tapi.....





Kalau ikutkan kita, boleh je print ni balik sebab ada dalam emel yang kita pernah send untuk email. Tapi kita tukar 100% dan buat balik since PC kita dah hilangkan.. sebab Tajuk dia siap ada amalan pilihan Tapi dalam sebenarnya tak cukup info tu. Kita more focus pada doa Sebelum bacaan yasin, Al-fatihah, selawat, Yasin, (senang cite yang basic orang selalu buat.) dan dsb. Garisan dalam buku tu pon kita buang, Tukar Font dan menambahbaikkan apa yang patut..












So sebulan kita ambil masa untuk buat yang baru memandangkan kita buat bila time free dekat Office dengan kebenaran BOS. kang tak berkat pulak kan buat kerja time office hours.








Ni lah muka depan kita yang sekarang! Concept kita still sama
Clean + Craft/Recycle Paper + Buku sekolah agama + hand writing







Bahagian dalam dia pulak kita tambahkan texture more islamic dan jenis font konon-konon macam kita yang tulis la kan.











dan satu ruangan kosong NOTA mana la tau siapa yang dapat tu tiba-tiba tengah dengar ceramah ke nak tulis note boleh la kan tulis if emergency kes.











Kalau ikutkan hati mesti korang akan kata susah-susah je buat sendiri bagai kan. Tapi bagi yang gemar DIY dan dia tahu ape itu sentimental value for sure akan lebih gemar buat sendiri selain Jimat, Kepuasan dan Pengalaman.








Oraite tula sambungan DIY nye.. Selamat mencuba dan if korang rasa susah je nak buat kita boleh tolong bagi yang korang boleh print just pilih paper je senang!.and its FREE okay..








bye!














100 comments:

Nur Saiyidah Rosli said...

Salam sis...boley x email kn I softcopy surah Yassin,..I tringin nk diy for majlis qeqah Ank I...nk order rasa mahal sgt....thanks for sharing...zulisha.21412@gmail.com

Nur Saiyidah Rosli said...

Salam..hye sis...boley x email kn I soft copy surah Yassin tu....I tringin nk diy for majlis qeqah Ank...nk beli rasa mahal sgt....thanks for sharing....zulisha.21412@gmail.com

Jayllytaa said...

Done emel :)

i am ciksiti said...

Hi nk mntk tlg emailkan soft copy nye boleh? ciksitifatimah@gmail.com :)

Jayllytaa said...

Salam Done emel :)

fadhlin junaidi said...

Salam sis, boleh Mintak softcopy x?
Email: alyen147@yahoo.com

syarfiqa said...

Salam. Minta jasa baik awk emailkan utk saya jgk :) tq in advance!

syarfiqa90@gmail.com

Jayllytaa said...

Done emel.. :) Most welcome.

Ammara said...

Assalam sis.. Boleh tak emailkan kat saya softcopy Surah Yassin ni jugak.. Thanks in advance ya ^^

Ammara said...

Assalam sis..boleh tak emailkan saya softcopy Surah Yasin ni.. Thanks in advance ..^^

Email: ammara.shamsudin@gmail.com

jingger said...

salam sis,

boleh tak minta tolong email kat saya soft copy yasin.

Saya nak diy utk aqiqah anak saya minggu depan.

asparandes@gmail.com

thanks ya..

naddia said...

salam sis..
boleh email kan softcopy Surah Yassin & Al Fatihah.? thanks. :)

naddia.mnh@gmail.com

haryati bardor said...

Salam sis.bole mnta emel softcopy?terima kasih bnyk2 sis. ;)
Dietasha@yahoo.com

admin said...

asslmkm kak, dengan izin nk mohon softcopy ye.. ni email sy, marindany8@gmail.com

terima kasih.

admin said...

assalamualaikum kak, ingin memohon untuk softcopy jika diizin. marindany8@ygmail.com

terima kasih ye kak.

sheela azhar said...

Assalam..leh emailkan sy jgk x..
iladatasya@yahoo.com
Tq

sheela azhar said...

Assalam..sis..leh emailkan.sy jgk x...
iladatasya@yahoo.com
Tq

Sheila Mutalib said...

Assalam sis.. nak mnak softcopy surah Yassin ni boleh? Nak prepare utk majlis aqiqah anak bakal lahir ni.. ingat nk bg Yassin as doorgift..
Email: sheilamutalib@yahoo.com

Ane Vanda said...

Salam.. mintak sof copy yasin blh x?
Email.: anevanda@gmail.com..
terima kasih

bakers cottage said...

assalam sis..leh email softcopy x utk majlis cukur jambul baby sy.
rosanizazilla@lhhb.com
thanks..:)

Natashah Faradilla said...

Salam sis, boleh Mintak softcopy x?
Email: nat_kacang@yahoo.com

Natashah Faradilla said...

Salam sis, boleh Mintak softcopy x?
Email: nat_kacang@yahoo.com
tqvm!!

Nurul Oabihah said...

Salam sis boleh tak tolong email kan sy softcopy surah yasin? Nuruloabihah@gmail.com

izzati insyirah said...

assalamualaikum sis.. nak minta jasa baik sis e-mel kan softcopy surah yaasin boleh.. insyirah_5484@yahoo.com
tqvm..:))

Yana Yusoff said...

salam dear..

boleh sy mintak soft copy surah yasin tu?sy dh lme cari..tp xdpt.huuu..niat nk buat yasin ni as doorgift nnt..terima kasih.. :)

rozliana.yusoff@gmail.com

Jayllytaa said...

Salam semua.. saya mintka maaf sangat tak terbaca comment dkt blog ni sebab dah lama tak update kan. Sorry.. saya akan emel ke semua even dah lambat mana tau ada yang masih sempat nk gunakan..


untuk senang personal emel ctjelita@gmail.com maaf sangat buat semua tertunggu. :(

fatimah mohammad ali said...

as salam..boleh emailkan saya soft copy yassin..thanks sngt..sesuai dgn bajet sy as a student yang nk khawin..trima kash bnyk2 ima.humaira@yahoo.com

norlina nordin said...

Assalam dear....best...best...sy mnmg tengah cari ilham tok diy Yassin..insyallah untuk wedding nnti...cut cost...😊...tolong emailkan soft copy yea...email: norlinanordin200988@gmail.com ...tq dear....😊😊😊

Rahah 1208 said...

sis
i nakkk copy yg leh print
nak buat utk my school kids

tq

rahmphil@yahoo.com

Miss Asma said...

aSSAlam... wahh mmg tgh cari soft copy,,,sis tlong emailkan boleh missasma2612@gmail.com.. Tq sis ..

aSiLa haSboLLah said...

hi sis.. boleh emailkan soft copy tak?
asila_hasbollah@yahoo.com.. harap2 bolehh.. :) tq sis..

Nurul Hidayah said...

assalamualaikum sis. sgt kreatif... nk minta softcopy bleh.. tqia
nurdida_84@yahoo.com

Nurul Hidayah said...

salam sis. saya pun minta softcopy. tqia ye
nurdida_84@yahoo.com

Mas Amyra said...

assalamualaikum sis .. boleh x nak mx softcopy huhu .. email sy amyra3632@gmail.com .. tq tq tq

elly johar said...

Assalam...sis, saya nak minta softcopy boleh? N kalau boleh nak minta izin untuk print untuk majlis akikah ank. Thanks. shuhaili.johar@gmail.com

ayu mirayu said...

Salam sis nak mnx tlg emailkan softcopy surah yassin boleh.. hidayu_hannan@yahoo.com

Siti Fatimah Solihan said...

Salam sis..Bole tolong emailkan softcopy surah yassin. to ctfatima87@gmail.com. Terima kasih sgt!

fairuz fadzilah saad said...

salam.. nak mintak emailkan soft copy boleh? ... :) fairuzfadzilah@gmail.com
tq so much.

fatah alimi said...

salam..sis bleh email softcopy? azifattah@gmail.com syukran sis

zura baizura said...

Salam dik..akk pn nk try buat diy yassin untuk majlis aqiqah..akk nk mintak softcopy yasin tu boleh..

send ke zura8873@gmail.com

trima kasih kerana mmbantu..

La Dolce Cha Chocolate said...

Assalamualaikum sis...semoga dalam keadaan sihat... minta jasa baik emailkan softcopy yasin juga... ladolcecha91@gmail.com ..tq so much

rena rahim said...

Salam sis,
saya ingin cuba buat untuk majlis aqiqah anak sedara saya.
Can you pls email the softcopy yassin to
rena_rahim@hotmail.com
thanking u in advance.

rena rahim said...

Salam sis,
Saya ingin cuba buat untuk majlis aqiqah anak sedara saya.
Can you help to email soft copy to :
rena_rahim@hotmail.com
thanking u in advance.

rena rahim said...

Salam sis,
saya ingin cuba buat untuk majlis aqiqah anak sedara saya.
Can you pls email the softcopy yassin to
rena_rahim@hotmail.com
thanking u in advance.

mawar creative design said...

Salam..Bole tolong emailkan softcopy surah yassin tak ke email ida7242@yahoo.co.uk. TQVM

mawar creative design said...

Salam.. boleh email saya softcopy yassin tak ke email ida7242@yahoo.co.uk. TQVM

FIZA said...

Assalam,

minat dgn idea kreatif sis...jika tidak keberatan...boleh tak bagi soft copy surah yassin tu...afiza.arbak@gmail.com
terima kasih...

farah wahida said...

Salam sis,
saya ingin cuba buat.
Can you pls email the softcopy yassin to
adihaw90@gmail.com
thanking u in advance.

Intan Asmira said...

Assalamualaikum sis. Saya nak juga hehe intanation@gmail.com mekasihhh sis

Syahirah Hamdan said...

Salam sis, tolong berikan soft copy ke syahirahhamdan96@gmail.com. thanks sis. Semoga mndpt bekalan akhirat

Syahirah Hamdan said...

Salam sis, tolong berikan soft copy ke syahirahhamdan96@gmail.com. thanks sis. Semoga mndpt bekalan akhirat

Rain Rain said...

Terbaik la :) jika tidak keberatan, boleh mintak soft copy surah yassin ke Onlinecollection25@gmail.com. Terima kasih :)

Umaira Hasmadi said...

Salam sis.bole mnta emel softcopy?terima kasih bnyk2 sis. ;)

umairahasmadi@gmail.com

Abdul Fatah Rohiya said...

salam.. mohon kongsikan juga dengan sy boleh?

bluewy_89@yahoo.com

terima kasih in advance

fadhila amira said...

Salam...sis bleh x email kn soft copy untk mjlis klhiran ank sya
eramira20@gmail.com

fadhila amira said...

Sis tlg kgsikn untk sya jgk blehhh
eramira20@gmail.com

nur azilah bt abdul rahman said...

salam sis. mohon softcopy yasin ni.. nurcahaya5790@gmail.com

nur azilah bt abdul rahman said...

salam sis. mohon share softcopy yasin ni. nurcahaya5790@gmail.com

nur azilah bt abdul rahman said...

assalam sis. mohon share kt saya softcopy yasin ni. nurcahaya5790@gmail.com

Sinar Shafrina said...

assalam sis.
jika xkeberatan, mohon bantuan sis utk kongsikan softcopy surah Yassin ke email sinar.shafrina@gmail.com
semoga Allah membalas jasa baik sis.
thanks a lot in advance

soleha arshad said...

salam, awak kalau di izinkn boleh x emailkn softcopy. Teringin nk buat sbg doorgift kahwin. email ke kiwi.splash@yahoo.com. terima kasih

kismis said...

assalam.. puan.. sy segan nk minx.. huhu.. tapi sy pun nk mintak softcopy yassin tu jugak.. utk buat diy yassin sendiri.. ni email sy.. hudahidayah91@gmail.com.. semoga kita sma dpt berkat hasil ilmu berpnjgan .. terima kasih..

Norhanim Abas said...

assalam sis.
jika xkeberatan, mohon bantuan sis utk kongsikan softcopy surah Yassin ke email norhanimabas@gmail.com
semoga Allah membalas jasa baik sis.
thanks a lot in advance

Norhanim Abas said...

assalam sis.
jika xkeberatan, mohon bantuan sis utk kongsikan softcopy surah Yassin ke email norhanimabas@gmail.com
semoga Allah membalas jasa baik sis.
thanks a lot in advance

store musik said...

salam.. sy pn nk jgk sofkopi yassin nih.. hhehe.. emel: asrulshue@gmail.com.. tm kasih

aliya mohd ali said...

As salam...awk cantik betul yassin yg awk buat ni...segan jugak nk mntk sbnrnye...tp teringin nk buatkan yassin sndiri untuk akikah anak2 bujang sy...klu boleh tlg send ke email sy ye aliyamohdali1718@gmail.com

Muhd Fatah said...

Assalamualaikum sis... boleh x emailkan soft copy yasin yg full kat sya? fan77nie3@gmail.com

Mohd Zamri Mat Isa said...

Salam..jika tak keberatan boleh tak kongsikan soft copy surah yasin ni.. dan nak tanya awak guna software apa ye??

thanks in advance :)

zamri.matisa88@gmail.com

fatin afeeqah said...

Assalamualaikum sis.. maaf ganggu dan myusahkn.. blh x emailkn softcopy yasin kt sy?? Maaf dan terima kasih.. harap sudi mmbantu..
tien_ieqa90@yahoo.com

missy Diyana said...

Assalamualaikum sis.. mohon emailkan softcopy yassin kpd sy ya.. thank u in advance.. diyana1989@yahoo.com

Suhaila Hanapiah said...

Salam sis..nice design..can u pls email me da soft copy..suhaila.hanapiah@gmail.com..thank in advance..(:

Nurul Nadhihah Yahya Yahya said...

assalam sis...blh x email kn softcopy surah yasin,nk jugk la sbb kekurangan bajet...harap sudi membantu...nadhihahyahya.nnyy@gmail.com...tq sis

Myka Vee ♥ said...

good luck sister :)

Jayllytaa said...

Thank you all !

Unknown said...

Salam sis... blh tlg emailkn softcopy email... hijriahyamin@yahoo.com.. tq. Sis 😍😍😍😍

Dayang Noor Hijriah Abg Yamin said...

Salam sis... blh emailkn softcopy yasin tu x? Hijriahyamin@yahoo.com.. tq sis

Dayang Noor Hijriah Abg Yamin said...

Salam sis... blh tlg emailkn softcopy email... hijriahyamin@yahoo.com.. tq. Sis 😍😍😍😍

Afiqah Suraya Shahrir said...

assalam sis.
jika xkeberatan, mohon bantuan sis utk kongsikan softcopy surah Yassin ke email afiqahsuraya@gmail.com
semoga Allah membalas jasa baik sis.
thanks a lot in advance

niya said...

Salam..sis nk mnta soft copy yasin boleh ke?niya_1803@yahoo.com.my������
Tq semoga Allah sentiasa merahmati sis dgn jasa murni ini..aminn

Jayllytaa said...

Maaf ye semua ada yg lmbt sy reply. Kalau ada yang tau cara mudah utk download tnp perlu sy reply by emel boleh la bg tau sy ye. Mana tau kalau sy tak berkesempatan reply emel. Jadi senang untuk awk semua just tekan link terus boleh download. Kalau tau boleh aja saya ye.. Terima Kasih. Moga dipermudahkan urusan kita semua. Bye!

shafika arbain said...

Assalam sis, saya bakal berkahwin Februari 2016, memang niat utk DIY yassin. kalau boleh sendkan softcopy ke email nurulshafika125@gmail.com ye. Terima Kasih sgt2. semoga Allah memurahkan rezeki sis

shafika arbain said...

nurulshafika125@gmail.com

assalam sis, kalau boleh tlg sendkan softcopy yassin ke email saya ye.
niat nak men DIY yassin for my wedding next februari. syukran :)

Cupcakes Mania said...

Salam sis... blh tlg emailkn softcopy yasin tue x... cikblacky@gmail.com.. tq sis..

Faa Rosli said...

Salam awak...

Saya nak copy surah yasin boleh?

fakhirarosli@gmail.com

Tq

Faa Rosli said...

Salam awak...

Saya nak copy surah yasin boleh?

fakhirarosli@gmail.com

Tq

mazniza hussin said...

Salam..sis nk mnta soft copy yasin boleh ke? maznizahussin@gmail.com
Tq semoga Allah sentiasa merahmati sis dgn jasa murni ini..aminn

Nurul said...

Salam, Sis

your work is very stunning, but understand your problem.
My advice is to use Dropbox and you can copy the link and paste into your post.

Btw may i have a copy too? nroszop@gmail.com or even after your dropbox it ill download from there.

Thanks a lot!
May Allah grant you blessing!

Jayllytaa said...

Assalamualaikum semua. First of all sy minta maaf sangat atas kelewatan membaca komen anda semua. Bagi yang ada tingalkan emel saya akan memberi artwork yasin tersebut melalui emel sorang2 ye. Yang mana tak tinggalkan emel in syaa Allah saya akan buat new entry blog untuk memudahkan awak semua direct download dari link yang diberi. Mohon maaf atas kelewatan yang tidak sengaja ini. :(


p/s: mana yang terlepas boleh direct emel saya di ctjelita@gmail.com

kedai haliza said...

assalam...sis..tlg email soft cop yassin kpd sy halizabedihi89@gmail.com

Mastura Elias said...

Salam blh emailkan softcopy juga kat sy? masturaelias@gmail.com thanks byk2 :)

Along^Nurul said...

Salam Boleh x send soft coppy...KT email sy...nk buat untuk doorgift weeding adik...alongnurul90@gmail.com.......tqsm

AleesyaHumairaa said...

Assalamualaikum Kak Jelita, Salam Maghrib..hati rasa terpanggil untuk mintak kebenaran kak jelita tolong emailkan surah yasin home made yang kak jelita buat tu..kalau tak keberatan leh tak emailkan kat saya di email ni fspnazir@yahoo.com..Semoga bertambah keberkatan hidup dengan perkongsian ilmu yang kak jelita ada.

Jayllytaa said...

Waalaikumusalam semua.. Saya dah send kepada semua artwork nya.. Kalau ada yang terlepas pandang mohon direct emel di ctjelita@gmail.com ye. Semoga ianya membantu. Terima Kasih

SK SUNGAI WANGI said...

Assalamualaikum.. boleh saya dapatkan softcopy DIY yassin..
ini alamat email sy ain.takeshi@yahoo.com

On the balcony..speak with the air said...

Assalamualaikum Sis,

Menarik...Terima Kasih atas perkongsian..
Boleh sis saya dapatkn softcopy untuk yassin DIY ni..

amamrohsely@gmail.com

terima kasih sis...

Miss Farzidah said...

assalam...sis..tlg email soft cop yassin kpd saya . farzidah@hotmail.my .
TQVM.

oranger imaen said...

Assalamualaikum Kak Jelita, kalau tak keberatan leh tak emailkan kat saya di email ni zuein@yahoo.com..Semoga bertambah keberkatan hidup dengan perkongsian ilmu yang kak jelita ada. wah, MLM saham akhirat.

fida faris said...

Assalamualaikum cik Jayllytaa, sy tercari2 pakej yasin dan teringin nak diy utk kenduri arwah. Alhamdulillah terjumpa blog cik ne. Since cik ada offer soft copy, boleh emailkan kat saya? Jasa cik sy sgt berterima kasih. Moga Allah membalasnya. Email sy : fida81hlj@yahoo.com

Meme idayu Kamarudin said...

Assalamualaikum.. sy berminat utk diy surah yassin.. blh sy dptkn softcopy nya.. kalau cik x keberatan.. ini email sy.. memeidayu@gmail.com.. tqia..

Meme idayu Kamarudin said...

Assalamualaikum.. sy berminat utk diy surah yassin.. blh sy dptkn softcopy nya.. kalau cik x keberatan.. ini email sy.. memeidayu@gmail.com.. tqia..